Uitslag Kampioenschap van Vlaanderen Cadetten en Scholieren Indoor – 24.01.2016 – Gent
July 16, 2024 at 8:37 pm

Na de succesrijke provinciale kampioenschappen, gingen we een stapje verder met de Vlaamse kampioenschappen. Cadetten en scholieren openden deze medailledans op zondag 24 januari met het “Kampioenschap van Vlaanderen Cadetten en Scholieren Indoor”. Lynn Beck werd in Gent Vlaams kampioen op de 60 H en Heleen Vermeulen haalde brons op de 800 m.

KVV Cad-Sch Lynn Beck_1 - 60 H - 24.01.2016

Lynn Beck Vlaams kampioen 60 m horden cadetten-meisjes …

KVV Cad-Sch Heleen Vermeulen 3de 800 m

… Heleen Vermeulen, 3de op 800 m cadetten-meisjes !

[shashin type=”album” id=”249″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s kan je hier bekijken !

RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats
Cadetten Meisjes Lynn Beck 60 H 8″91 – 8″72 1ste in reeks – 1ste in finale en VLAAMS KAMPIOEN

KVV Cad-Sch - 24.01.2016 (21)

… Lukas Maes 4de op de 800 m cadetten-jongens …

KVV Cad-Sch - 24.01.2016 (1)
.. Ailko Claeys 6de bij het hinkstapspringen cadetten-jongens …

KVV Cad-Sch - 24.01.2016 (2)

… en Bart Van Zele 7de bij hinkstapspringen cadetten-jongens !

VERSLAG

Op dit “Kampioenschap van Vlaanderen voor Cadetten en Scholieren Indoor” – in de Topsporthal in Gent – haalde Lynn Beck op de 60 m horden bij de cadetten-meisjes de Vlaamse kampioenstitel binnen. Heleen Vermeulen vulde de oogst van KAPE nog aan met een bronzen medaille op de 800 m voor cadetten-meisjes.

Met een tijd van 8”91 had Lynn Beck zich als winnaar van haar reeks op de 60 m horden bij de cadetten-meisjes, makkelijk geplaatst voor de finale. Later op de dag knalde ze in een persoonlijke recordtijd van 8”72 naar de Vlaamse kampioenstitel. Deze tijd is bovendien de 2de tijd ooit door een Belgische atlete gelopen in deze categorie en de beste jaarprestatie van dit seizoen. Nog sterk werk bij de cadetten-meisjes voor Heleen Vermeulen, die eveneens in de medailles liep op de 800 m. Met een tijd van 2’17”36 haalde ze brons en een nieuwe persoonlijke besttijd.

Bij de cadetten-jongens miste Lukas Maes op een haartje het podium van de 800 m. Zijn tijd van 2’09”97 leverde hem de onfortuinlijke 4de plaats op, maar wel een nieuw persoonlijk indoorrecord. In hetzelfde nummer werd Lander Vermeulen bij de scholieren-jongens 7de met een tijd van 2’04”68, ook zijn beste indoortijd van dit jaar. Nieuwkomer Qendrim Jonuzi sprintte – op zijn eerste kampioenschap bij de cadetten – op de 60 m naar een tijd van 7”56.

Een ruime deelname van KAPE-atleten aan het hinkstapspringen bij de cadetten-jongens, leverde (bijna) een ononderbroken treintje atleten van onze club op. Yenthe Mariën met 10 m 32 werd 4de, Ailko Claeys met 9 m 98 6de en Bart Van Zele met 9 m 88 werd 7de.