Jente Bouckaert knalt naar GOUD met België op E.K. Atletiek – 01.07.2012
August 14, 2024 at 3:23 pm

Jente Bouckaert – vaste klant in de KAPE-trainingsgroep van Paul Sauviller – liep samen met Antoine Gillet en de broers Jonathan en Kevin Borlée naar GOUD op het Europees Kampioenschap Atletiek in Helsinki. België won in een tijd van 3’01″09 … de snelste Europese tijd tot op heden. Proficiat !

“Het allerlaatste nummer op het EK atletiek in Helsinki heeft België de verhoopte gouden medaille opgeleverd. Het estafetteteam van de 4 x 400 meter pakte goud in een wedstrijd die het vier ronden lang uitstekend onder controle hield.

Startloper Antoine Gillet gaf als vierde de stok door aan Jonathan Borlée, die een plaatsje won. De jonge nieuwkomer Jente Bouckaert liet zich vervolgens allerminst wegblazen, waarna Kevin Borlée de rush naar EK-goud mocht afmaken. Borlée remonteerde moeiteloos de Brit Buck en bezorgde België zo de gouden plak. “Ik trok door toen ik uit de bocht kwam, en kon daarna controleren in de laatste rechte lijn”, reageerde hij bij Sporza.

In vergelijking met de halve finales moest Nils Duerinck plaats ruimen voor Jonathan Borlée, zaterdag vierde in de finale van de 200 meter. Met een chrono van 3’05″29 had België, op het vorige EK in Barcelona derde, zich als snelste geplaatst voor de finale.

Bron: De Morgen